Botulinumtoxin även kallad Botox är ett läkemedel som verkar muskelavslappnande och godkändes inom estetisk medicin i USA år 2002. På A.N SkinCinic användes Azzalure som är en typ av Botulinumtoxin för behandling av rynkor. Detta är ett väl beprövat läkemedel som gör att muskeln som skapat linjer och rynkor slappnar av och dessa slätas ut. Vanliga rynkor som oftast behandlas är glabella (den så kallade argrynkan mellan ögonbrynen), kråksparkarna (som visar sig i samband med att man ler eller kisar), samt pannveck. Det finns även fler användningsoråden som vi gärna går igenom under ditt besök. 

Botulinumtoxin kan även användas för lindring av spänningshuvudvärk och tandgnissel.

Behandlingen sker med små injektioner av botulinumtoxin i musklerna med en liten, tunn nål. Resultatet ses oftast efter en vecka, ibland något tidigare och ibland något senare. Självklart är du välkommen på en uppföljningstid ca två veckor efter första behandlingen, för att se just ditt resultat samt om du har några nya frågor. Bilder tas både innan första behandling samt på uppföljningsbesöket. Resultatet brukar sitta i minst 3 månader, men oftast längre.

För att du som kund skall får göra en behandling behöver du boka en tid för kostnadsfri konsultation. Känner du att du vill göra behandlingen direkt går det självklart bra. Vill du få tid till fundering kan du boka en tid för behandling vid ett senare tillfälle.