070-923 61 48 amanda@anskinclinic.se

Skleroterapi

Detta är en behandling av telangiektasier (ytliga kärl) på benen. Med en injektionsteknik behandlas ytliga kärl på vader, lår och knäveck. Det är en teknik som ytvecklats under flera år och ger idag goda resultat. 

Telangiektasier (ådernät) är vanligt bland både kvinnor och män, det kan bland annat bero på den genetiska faktorn/ärftligheten. 

Skleroterapi innebär att läkemedlet Aethoxysklerol, som har  en lokalbedövande effekt, injiceras med en mycket tunn nål i ytliga kärl på benen, även kallade ådernät och kärlspindlar. Detta  läkemedel gör att kärlen klistras samman och med tiden skrumpnar dem ihop och försvinner. Oftast behövs 2-3 behandlingar med ca 6-8 veckors mellanrum.

Efter behandling bör man undvika hård fysisk aktivitet och bastubad, samt sola det behandlade området de närmsta veckorna efter behandling. En stödstrympbyxa/stödstrumpor rekommenderas direkt efter behandlingen. 

 

Boka en behandling

Vi börjar alltid med en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans går igenom dina möjligheter och sätter upp en gemensam plan.

1 + 9 =