Behandling för ådernät

Ytliga blodkärl eller ådernät är ofarliga men kan anses vara kosmetiskt störande hos vissa. För att behandla och avlägsna de ytliga blodkärlen använder vi på A.N SkinClinic oss av en injektionsbehandling vid namn skleroterapi. Detta är en teknik som utvecklats under flera år och ger idag ett väldigt fint resultat. En effektiv behandling för brustna, ytliga kärl på vader, lår och knäveck. Hör gärna av dig till oss för mer information eller tidsbokning!

 

Vad är skleroterapi?

Skleroterapi är en smärtfri injektionsbehandling som används för att ta bort och tona ner synliga ådernät på benen. De ytliga blodkärlen och kärlspindlarna försvinner när ett ämne sprutas in och täpper till de kärlen man vill ska försvinna. Flödet i kärlen stryps och kärlen förtvinar bort.

 

Hur behandlingen går till

Behandlingen är enkel och smärtfri, däremot kan det dröja ett litet tag innan man ser resultaten. Själva processen går till så att en injektionssköterska, med en väldigt tunn nål, sprutar in läkemedel i kärlet som man vill avlägsna. Medlet som sprutats in ser till att blodkärlets väggar klibbas ihop och får blodflödet att upphöra. När blodets flöde stoppat skrumpnar kärlet och försvinner sedan iväg på helt naturlig väg. Då medlet som sprutas in innehåller bedövningsmedel är behandlingen helt smärtfri och besöket brukar landa på cirka 30 minuter. Ingen sjukskrivning eller liknande behövs, jobb och andra vanliga aktiviteter får utövas direkt efter avslutad behandling.

 

Resultaten av skleroterapibehandling vid ådernät

En behandling kräver normalt sett 2-4 besök detta då endast 1-2 blodkärl kan injiceras åt gången. Sedan behöver varje ådernät och kärl 2-4 injektioner för goda resultat. Det bör gå ungefär 2-4 månader mellan varje besök för att kunna bedöma effekten mellan behandlingarna. De synliga resultaten av behandlingen tar lite tid. Kroppen behöver städa bort de avstängda kärlen vilket gör att resultaten inte blir faktiska direkt. Slutgiltiga resultatet av en behandling blir synlig först efter 1-6 månader. Därefter försvinner kärlen successivt.

Hör gärna av dig till oss på A.N SkinClinic i Växjö om du frågor och funderingar!