NYHET – Emsella

EMSELLA är den världsunika metoden för att hjälpa patienter med urininkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och/eller nedsatt intim tillfredsställelse. 

— Urininkontinens är en mycket vanlig åkomma. Emsella använder elektromagnetisk energi för att leverera tusentals sammandragningar i bäckenbottenmusklerna under en enda behandling. Under behandlingen sitter man helt påklädd i Emsellastolen och kan till exempel läsa en bok. 

Bäckenbottenmusklerna är det lager av muskler som sträcker sig över bäckenbotten och som stöder bäckenorganen. Försvagade bäckenbottenmuskler leder till att inre organ inte stöds fullt ut och man kan ha svårt att kontrollera urinblåsan med inkontinens som följd, medan starka bäckenbottenmuskler ger kontroll över blåsa och tarm.

— Metoden är inte baserad på värme eller kyla och behandlingen görs utan ingrepp i kroppen. Det finns med andra ord inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad. Även personer som inte har problem kan använda metoden i förebyggande syfte.

Behandlingen är godkänd av amerikanska läkemedelsverket FDA och är medicinskt certifierad i Europa. Dess effekt är påvisad i fem kliniska studier. En behandling på cirka 30 minuter motsvarar inte mindre än 11 200 knipövningar. 

2019 vann Emsella modetidningeHarper’sBazaars pris “Bazaar Clinical Aestethics Award: Best Feminine Health Treatmentmed upp till 95 procents patientnöjdhet.

EMSELLA är den världsunika metoden för att hjälpa patienter med urininkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och/eller nedsatt intim tillfredsställelse. 

Bäckenbottenmusklerna är det lager av muskler som stöder bäckenorganen och sträcker sig över bäckenbotten. Starka bäckenbottenmuskler ger kontroll över blåsan och tarmen. Försvagade bäckenbottenmuskler betyder att inre organ inte stöds fullt ut och man kan ha svårt att kontrollera urinblåsan.

  • EMSELLA använder elektromagnetisk energi för att leverera tusentals supramaximala sammandragningar i bäckenbottenmusklerna under en enda behandling.
  • Under en behandling sitter du FULLT PÅKLÄDD i Emsella-stolen och kan t.ex. läsa en bok.
  • EMSELLA är icke-invasiv behandling som inte är baserad på värme eller kyla. Med andra ord finns inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad.

EMSELLA BEHANDLAR

  • Urininkontinens
  • Bäckenbottenproblem
  • Nedsatt intim tillfredsställelse

Helt ny banbrytande behandling vid inkontinens

  • Fullt påklädd
  • 75% minsking av absorberande skydd
  • Icke invasiv
  • Lämna direkt efter genomförd behandling

EMSELLA är FDA godkänd, medicinsk CE-märkt.

Vem är rätt kandidat för Emsella?

EMSELLA är ett bra alternativ för kvinnor och män i alla åldrar som önskar lösning för urininkontinens, återhämtning efter förlossning och förbättring av kvaliteten på deras intima liv.

Hur lång är behandlingen? Hur många sessioner behövs?

Din behandlare kommer ta fram en behandlingsplan för dig. En behandling tar runt 30 minuter och det behövs ungefär 6 behandlingar som genomförs vid två tillfällen per vecka.

Hur känns en behandling? Är det smärtsamt?

Du kommer känna en stickande (pirrande) känsla och kontraktioner av bäckenbottenmuskulerna under behandlingen. Du kan genomföra dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

Hur snabbt kan jag se resultat?

Du kan uppleva förbättring redan efter en behandling. Resultatet kommer fortsätta förbättras under de följande veckorna.

Hur bokar jag?

Du behöver en konsultation först. Pris för konsultationen är 300:-.

Därefter bokas besöket på kliniken.

Pris?

Se prislista