Hårborttagning med Lumines lightsheer

Vi på A.N SkinClinic använder oss av LightSheer Diodlaser från Lumenis som är en av marknadens mest avancerade vetenskapligt beprövade laser för hårborttagningen. LightSheer anses vara en av världens bästa laser med den senaste tekniken för hårborttagning.

Effektiv hårborttagning med permanent resultat

Laser är för närvarande det mest effektiva och säkraste sättet att ta bort oönskad hårväxt. Det är ett avancerat lasersystem som använder sig av en 805nm diodlaser som garanterar att de flesta hudtyper behandlas på ett säkert sätt. Med hjälp av två olika handstycken och tekonologier kan behandlingen anpassas utifrån hårtyp, hudtyp och behandlingsområde.

CHILLTIP™-TEKNOLOGI

Kontaktkylning som kyler ner huden innan och under behandlingen, vilket ökar behandlingens effektivitet, patientens komfort samt skyddar huden från skador.

HIT™-TEKNOLOGI

HIT-teknologin (High-Speed Integrated Technology) använder sig av vakuum för att dra in huden i handstycket. Hårsäckarna dras på så sätt närmre energikällan, vilket minskar behovet av användning av höga energinivåer. Detta i sin tur ger en behagligare behandling.

INFÖR

Viktigt att tänka på innan behandling: 

– Området som ska behandlas ska rakas kvällen innan behandling.

– Ingen solning två veckor innan behandling.
– Ingen brun utan sol eller spraytan två veckor innan behandling.
– Om du vaxat dig – vänta minst en månad med behandling. Det går bra att raka det behandlade området, men du ska inte ta bort hårstrån med vaxning eller pincett 5 veckor före eller under den period du behandlas regelbundet, då kan inte laserljuset hitta ner till hårsäcken.
– Inga tatueringar på behandlingsområdet.
– Inflammatoriskt tillstånd på området.
– Vänta 6 månader efter avslutad isotretinoin-behandling.
– Ingen graviditet.
– Använd ingen bedövningskräm innan behandling.
– Kontakta alltid oss innan om du äter medicin eller har någon sjukdom.

Vid första besöket vill vi att du bokar en konsultation med hårlaser-behandling till vår Laserterapeut Anna.

UNDER

Först tvättas huden ren från smink, bodylotion och parfym. Vi placerar ett avkylt munstycke på en rakad hudyta. Du kommer att känna ett litet stick i huden och därefter flyttar vi munstycket till nästa punkt.

Laserljus söker efter pigment (melanin) i hårstrået och i hårsäcken. Laserljuset omvandlas sedan till värme som förstör hårsäcken permanent. Håret som finns i den ödelagda hårsäcken ligger kvar men kommer att stötas ut. Hårstråna växer oberoende av varandra, vilket innebär att hårväxten kommer att glesna allt eftersom.

Beroende på hur stor hudyta som behandlas kan det ta från 15 minuter till någon timme att behandla.

EFTER

Att tänka på efter behandling:
– Aldrig plocka eller vaxa området som behandlats, endast raka. 
– Området kan vara rött några dagar efter behandling. 
– Använd alltid högt solskydd två veckor efter behandling. 
– Ingen direkt solexponering två veckor efter behandling. 

De hårsäckar som har förstörts under laserbehandlingen kommer aldrig att växa upp igen, du får alltså permanent hårborttagning. Däremot kan intilliggande hårsäckar, som har legat latent under behandlingens gång, börja växa vid ett senare tillfälle. Detta kallas nytillväxt.

Krävs det flera behandlingar?

Det är nödvändigt med flera behandlingar innan alla hår är borta eftersom lasern arbetar bäst då håret befinner sig i ett tidigt tillväxtstadium (växande fas). Då alla hår inte är i samma stadium på samma gång krävs det därför flera behandlingar. Hur många behandlingar som behövs och hur lång tid man måste vänta mellan varje behandling är olika från kund till kund. Antalet behandlingar påverkas också av en rad olika faktorer, såsom arv, ålder, hårtyp, var på kroppen håren sitter, hormonell status och ev. bakomliggande sjukdomar.