FRAX 1550

Frax 1550 är en del av Nordlys system.
En fraktionerad laser som behandlar stora porer, ärr rynkor och fina linjer, jobbar hudföryngrande samt stimulerar nybildning av kollagen.

Nordlys IPL och LASER

IPL Nordlys by Ellipse är framtagen av världsledande skandinaviska hudläkare och är världens första IPL med en sub-millisekund puls. Detta innebär att vi kan använda oss av ett brett spektrum av inställningar för att skräddarsy din behandling efter dina behov. Nordlys är en vetenskapligt beprövad, säker, effektiv och mångsidig IPL. Nordlys IPL är vår populäraste behandlingsmetod för ansiktsrodnad och telangiektasier (små kärl) i ansiktet. Båda symtomen förekommer vid hudsjukdomen rosacea, men även efter mycket solexponering i ett så kallat “väderbitet ansiktet”.

Nordlys har den senaste teknologin och med korta pulser på 0,5 ms kan man behandla hud mer effektfullt och säkert än traditionell IPL. Våra behandlare kan justera våglängd, styrka, pulstid och antal pulsar vilket resulterar i en säkrare behandling, mindre risk för komplikationer, maximal effekt, mindre antal behandlingar och kortare konvalescens.

 

Frax 1550 är en fraktionerad laser. Fraktionerade behandlingar innebär att vi endast behandlar en fraktion av huden genom att göra tusentals små kontrollerade skador. Genom att lämna oskadad vävnad mellan laserpunkterna sker en snabb läkning och behandlingen blir också mycket säker. Den effektiva behandlingen verkar på kollagenstimuleringen djupt ner i huden och innebär att vi kan reparera både acneärr, stora porer och rynkor med metoden. 

Frax 1550 är icke-ablativ (jobbar på en våglängd som ”hoppar över” det översta hudlagret) och levererar ett stort antal små ljuspunkter per cm2. Dessa ljuspunkter tar sig ner i dermis (det mellersta hudlagret) som är rikt på kollagen och elastin.

Vid varje behandling behandlas ca 20-25 % av din hud. Vi rekommenderar en kur på 4 behandlingar för att huden ska få en hundraprocentig behandling och uppnå bästa möjliga resultat. När vi behandlar hela ansiktet oavsett indikation, förbättras den allmänna hudstrukturen och du upplever att din hud blir slätare och jämnare efter behandlingen. Du kan även välja att behandla enbart vissa partier som exempelvis panna och kinder eller enstaka ärr. Behandlingsresultatet är progressivt vilket innebär att resultatet blir bättre och bättre och slutresultatet ses först efter ca sex månader. Vi behandlar även andra delar på kroppen såsom hals, decolletage och handrygg samt ärr och bristningar över hela kroppen.