Nordlys IPL

IPL Nordlys by Ellipse är framtagen av världsledande skandinaviska hudläkare och är världens första IPL med en sub-millisekund puls. Detta innebär att vi kan använda oss av ett brett spektrum av inställningar för att skräddarsy din behandling efter dina behov. Nordlys är en vetenskapligt beprövad, säker, effektiv och mångsidig IPL. Nordlys IPL är vår populäraste behandlingsmetod för ansiktsrodnad och telangiektasier (små kärl) i ansiktet. Båda symtomen förekommer vid hudsjukdomen rosacea, men även efter mycket solexponering i ett så kallat “väderbitet ansiktet”.

Nordlys har den senaste teknologin och med korta pulser på 0,5 ms kan man behandla hud mer effektfullt och säkert än traditionell IPL. Våra behandlare kan justera våglängd, styrka, pulstid och antal pulsar vilket resulterar i en säkrare behandling, mindre risk för komplikationer, maximal effekt, mindre antal behandlingar och kortare konvalescens.

 

Nordlys IPL kan behandla följande indikationer

  • Pigmenteringar
  • Diffus rodnad och ytliga kärl
  • Acne och röda/pigmenterade acneärr
  • Reparera och föryngra solskadad hud
  • Vissa typer av kärl på benen

Vad är IPL?

IPL är en förkortning av Intensivt Pulsat Ljus. Både laser och IPL är ljus. Skillnaden är att laser består av ett enda sorts koncentrerat ljus medan IPL består av flera typer av ljus. Laser kan på så vis användas med större precision och effekt.

Även radiofrekvensvågor kan användas för hudföryngring och då främst för huduppstramning, så kallad skintightening, fina linjer, acneärr samt ojämn hudstruktur.