Behandlingar

Skönhetsbehandlingar med Botox och Fillers i Växjö

Botox / Azzalure

Botulinumtoxin även kallad Botox är ett läkemedel som verkar muskelavslappnande och godkändes inom estetisk medicin i USA år 2002. På A.N SkinCinic i Växjö användes Azzalure som är en typ av Botulinumtoxin för behandling av rynkor. Detta är ett väl beprövat läkemedel som gör att muskeln som skapat linjer och rynkor slappnar av och dessa slätas ut. Vanliga rynkor som oftast behandlas är glabella (den så kallade argrynkan mellan ögonbrynen), kråksparkarna (som visar sig i samband med att man ler eller kisar), samt pannveck. Det finns även fler användningsoråden som vi gärna går igenom under ditt besök. 

Botulinumtoxin kan även användas för lindring av spänningshuvudvärk och tandgnissel.

Behandlingen sker med små injektioner av botulinumtoxin i musklerna med en liten, tunn nål. Resultatet ses oftast efter en vecka, ibland något tidigare och ibland något senare. Självklart är du välkommen på en uppföljningstid ca två veckor efter första behandlingen, för att se just ditt resultat samt om du har några nya frågor. Bilder tas både innan första behandling samt på uppföljningsbesöket. Resultatet brukar sitta i minst 3 månader, men oftast längre.

För att du som kund skall får göra en behandling behöver du boka en tid för kostnadsfri konsultation. Känner du att du vill göra behandlingen direkt går det självklart bra. Vill du få tid till fundering kan du boka en tid för behandling vid ett senare tillfälle.   

Före och Efter behandling med botox (Azzalure) av glabella, ”arga rynkan”.

Restylane behandlingar i Växjö

På A.N SkinClinic använder vi fillers från Restylane, Juvederm och Belotero. Vi har valt att använda ett bredare utval av fillers för att kunna anpassa den efter dina behov och vad som passar just dig bäst. 

Fillers är en gelliknande massa som injiceras under huden för att återskapa struktur och volym. En behandling med fillers kan användas till rynkbehandling, ansiktskonturering utan kirurgiska ingrepp och läppförstoring. Resultatet syns oftast direkt och sitter i ca 6-12 månader, dock kan hållbarheten vara aningen lägre vid första behandlingen av läpparna (ca 4-6 månader). En uppföljning rekommenderas vanligtvis efter 6 månader, men det är väldigt individuellt.

 

Naturlig skönhetsprodukt

Fillern Restylane är en naturlig skönhetsprodukt som består av kemiskt framställd hyaluronsyra som liknar kroppens egna hyaluronsyra. Restylane är en svensk väl beprövad produkt som funnits på marknaden sedan år 1996 och ca 30 miljoner behandlingar med Restylane har utförts sedan dess.

På A.N SkinClinic finns både fillern Restylane, Juvederm och Belotero för att kunna erbjuda kunden just den fillern som lämpar sig bäst för alla individuella behov. Med fillers kan man förstärka kindbenen, käklinje, läppar, förbättra hudstrukturen, mildra rynkor och mycket mer.

Restylane Lyps / Restylane Kysse

INNAN BEHANDLING

Du är välkommen till oss på en konsultation innan behandling, du kan också välja att göra konsultationen i samband med din behandling. Under konsultationen tittar vi på vilka önskemål och förväntningar du som kund har, möjligheterna att behandla dig med fillers, hur behandlingen går till och vilket priset blir för just din behandling. Vi går också igenom om du har några frågor.

Om du äter läkemedel eller har någon bakomliggande sjukdom är det bra att informera oss om det på konsultationen. Det kan ibland påverka behandlingsmöjligheterna och behandlingsresultatet. Under tiden man är gravid eller ammar utför vi inga behandlingar.

 

HUR EN BEHANDLING KAN GÅ TILL

  • Konsultation och journal skapas.
  • Behandlaren föreslår vilken variant av fillers som lämpar sig bäst efter dina behov.
  • Huden inspekteras och desinficeras. Emla läggs på vid läppförstoring.
  • Fillers injiceras under huden med en tunn nål på önskade behandlingsområde.
  • Inspektion av huden och fillern sker.
  • Läkande salva appliceras.
  • Man får gärna vara kvar en stund på kliniken efteråt, för en extra kontroll av eventuell svullnad/blåmärken.

Restylane Skinbooster

Restylane Skinbooster är precis som det låter; en riktig booster för din hy.

Hudens kvalitet försämras med åren, den blir tunnare och den kan ofta kännas torr, lyster och elasticiteten försämras. Hyaluronsyra injiceras under huden, vilket hjälper till att binda fukt och därmed sker en återfuktning av huden. Hudkvaliteten förbättras och ger ökad lyster och elasticitet

Det är en kur på tre behandlingar med 2-6 veckors mellanrum. Därefter en underhållsbehandling ca en gång var 6:e månad.

 

Skleroterapi

Detta är en behandling av telangiektasier (ytliga kärl) på benen. Med en injektionsteknik behandlas ytliga kärl på vader, lår och knäveck. Det är en teknik som ytvecklats under flera år och ger idag goda resultat. 

Telangiektasier (ådernät) är vanligt bland både kvinnor och män, det kan bland annat bero på den genetiska faktorn/ärftligheten. 

Skleroterapi innebär att läkemedlet Aethoxysklerol, som har  en lokalbedövande effekt, injiceras med en mycket tunn nål i ytliga kärl på benen, även kallade ådernät och kärlspindlar. Detta  läkemedel gör att kärlen klistras samman och med tiden skrumpnar dem ihop och försvinner. Oftast behövs 2-3 behandlingar med ca 6-8 veckors mellanrum.  

Efter behandling bör man undvika hård fysisk aktivitet och bastubad, samt sola det behandlade området de närmsta veckorna efter behandling. En stödstrympbyxa/stödstrumpor rekommenderas direkt efter behandlingen. 

Frågor och Svar inför behandling:

Vad ska jag tänka på innan behandling med Restylane/filler?

Att tänka på innan behandling med Restylane:

* Informerar mig alltid om ditt medicinska bakgrund.

* Du får inte ha en pågående herpesinfektion.

* Du får inte behandla om akne brutit ut på injektionsområdet.

* Ej vara gravid eller amma.

* Informerar mig om du någon gång fått en allergisk reaktion/chock.

* Du får inte heller ha en pågående infektions sjukdom eller feber vid behandlingstillfället. 

Vilka är de vanligaste biverkningarna?

Vanligast är rodnad, blåmärke och en viss svullnad. Ömhet och lätt klåda kan förekomma.

När ser jag resultatet av Restylane?

Du kan se resultat direkt, men svullnad kan förekomma och därför kan det dröja upp till två veckor innan du kan se själva slutresultatet.

När kan jag se resultatet efter en behandling med Azzalure (botox)?

Detta kan du oftast se redan efter ca 3 dagar upp till 2 veckor.

Vad menas med en Touch-up behandling med filler?

Genom att göra en uppföljande behandling efter ca 2-4 veckor med filler kan du uppnå ett optimalt resultat som enligt undersökningar visar på ett mer långvarigt resultat.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingarna med Azzalure (Botox)?

Minst 3 månader skall gå mellan behandlingarna med botox.

Hur gammal måste man vara för att få göra en behandling?

Du måste ha fyllt 18 år, myndig.

Här kan du se alla våra behandlingar & priser, Boka en ledig tid idag!